2012/06/17

cirkus dag 1


Dagbok 17/5
Idag började deltagarna trilla in redan vid 10.30 och straxt efter 12 var alla på plats. Vi åt middag, korv stroganoff med ris o sallad  och jordgubbar och glass. Vi passade på att dekorera våra muggar så alla vet vilken som är deras egen. Sedan var det dags att byta om till hästkläder och gå ut och hämta hästarna, vi ryktade och skötte om dem innan vi sadlade och tränsade. Det regnade när vi skulle börja så alla tog på regnställ och började rida, efter bara några varv så sken solen och det blev varmt så vi fick plocka av alla regnställ igen. Killarna red ut i skogen på en lång skritt-tur med några av ledarna och resten red lektion på ridbanan. Vi tränade bla. att rida på volterna, hur man vänder från spåret och galoppfattningar.
Vi klarade oss precis från ännu en regnskur och satt och fika lite extra medan det regna över.
Alla fick skriva ner tre ord var som de förknippade med cirkus: Färg, djur, akrobatik, jonglering, clowner var lite av det som stod på lapparna. Alla fick vars tre jongleringsbollar och så övade vi att jonglera ett tag , med mål att alla ska lära sig lite… Så lekte vi pepparkakskull innan det var dags för nästa hästpass. Killarna åkte/körde häst och vagn med Torsten och de andra red ut i lilla trollskogen.
När hästarna var utsläppta så var det stallstädning och sedan kvällsmat: potatis och purjulökssoppa + knäckebröd.
Vi lekte limbo på ridbanan, crazykort i logen och sedan gick vi på kvällspromenad ner om sjön och ”hittade” klubbor. Väl hemma igen var det dags för tandborstning och så kröp vi ihop i boden och lyssnade på kvällssaga om häxan Moriella och Vilde Ville och så avslutade vi dagen med godnattvisan…..


 Flera bilder på bilddagboken...