2012/06/13

Jurimus 1 dag 1


Dagbok från den 13/6 : Vid 12 tiden var alla samlade och sängarna var snart bäddade och kläderna uppackade. Och  föräldrarna ivägvinkad. Vi startade med att äta middag: korv stroganoff med ris och jordgubbar o glass till efterrätt.
När vi dukat undan var det dags att byta om till hästkläder och gå och hämta in hästarna. Vi ryktade och pysslade och sedan sadlade och tränsade vi och så var det äntligen dags att rida. Vi red lektion på banan och tränade bla att rida på de stora volterna och hålla avstånd.
När vi var klara så släppte vi ut hästarna igen och bytte om till badkläder och gick ner till sjön, alla lägerdeltagarna doppade sig med Emelie i täten fast vattnet var KALLT!
När vi kommit upp igen så fikade vi: mackor, skorpor och kanelbullar. Så plockade vi in Torsten och Elvis och fixade till dem och spände för sulkyns och körde ut en runda på ett par km. Så var det dags igen att hämta in nya hästar och rykta o pyssla med innan en kvällstur bort till ”trollskogen” Vi mockade och sopade stallet när vi kom tillbaka, innan vi bytte från ridkläderna. Lägerbarnen hade en massa energi kvar och började att springa runt och hoppa på ridbanan tills kvällsmaten stod på bordet. 

 Det blev hamburgare m.bröd och potatissallad.  
Clown och Chanel kom och släpptes ut i hagen där de glatt sprang omkring och busade lite, det märks att de tycker att det är kul att komma och känner väl igen sig.
På lekkvällen så började vi med charader och sen så blev det tändsticksbygge. Straxt efter 10 så borstade vi tänderna och kröp ner i sängarna så läste Eva godnattsaga om ”Pelle Pirat” och de flesta halvsov när den tog slut, God natt….