2012/06/15

jurimus 1 tors 14/6


Dagbok torsdag 14/6
Det hade gott bra att sova undernatten, ledarna tyckte att de vaknade lite tidigt men ändå inte förrän vid 7.30 ( väckning kl.8) så det var väl helt OK. Det var en kall morgon , och en kall dag….Vi började med att värma upp oss med att träna schottissteg på morgongympan och  efter frukost och tandborstning så var det dags för morgonsång. Så gick vi och hämtade hästarna i hagarna och började pyssla med dem.
På ridlektionen så tränade vi på ridbanans vägar bla ” serpentiner med tre bågar över medellinjen från C”, vi tränade också att gå över bommar. De som ville gjorde även  galoppfattningar.
När hästarna var utsläppta så väntade middagen, fiskgratäng med broccoli och fruktsallad .
Så var det dags för en liten lugn stund med tid att svara på teorifrågor och pausa lite. Pysselstund blev det sen för det var för kallt för att gå o bada vi gjorde personliga dekorationer till muggarna och ”pärlade”. Sedan plockade vi fram flöjterna och övade på att spela första biten på björnen sover.


Efter fikat så var det hästpass igen , vi red en lektion till på ridbanan och fortsatte att öva på ridbanans vägar,runda volter och lite galoppfattningar. När hästarna var utsläppta så var det voltigeuppvärmning och sedan övningar först på Mumrik och så på Ibn Kashmir. Till kvällsmat blev det korv/bröd och mos eller potatis sallad. För att hålla väck knott och mygg så lekte vi en stund på ridbanan och tränade schottissteg igen, men sedan gick vi ner i logen för att slippa knotten och lekte bla postrånaren, hövding och mäster + att vi hann sjunga några sånger innan godnattvisan…
Flera bilder kommer på bilddagboken