2012/06/16

Jurimus1 fredag


Dagbok fredag 15/6 
När jag kom till stugan vid 8 så sov alla fortfarande!!!, Men det dröjde inte så länge förrän vi övat schottissteg och satt vid frukostbordet. Det var betydligt varmare idag, härligt.
Efter morgonsången så hämtade vi in hästarna och skötte om dem . Vi red en långtur på förmiddagen, med både trav, gallopp och några små hopp i skogen. Innan middagen så hann vi öva lite på flöjterna, vi åt kålpudding o potatis + rabarberpaj med vaniljsås.


 sömninga stugan..............
På lugna stunden så lyckades alla somna, skönt! Vi pysslade klart pärltavlorna och så var det voltigelektion, först på Mumrik och sedan på Rebell. Så fikade vi och gick ut och hämtade ”nya” hästar till eftermiddagens ridlektion .De som ville hoppade och galopperade . när hästarna var utsläppta så tog vi på gummistövlar och varma tröjor och körde bort till Trollehallar, vid Rössjön och gick en lång runda in på den slingrande skogsvägen upp till snapphanestallarna. Där hittade vi en skatt i en skattskista!! Så traskade vi tillbaka och hoppade, balanserade … över bäckarna tills vi kom tillbaka till bilarna. Vi körde bort till Västersjön och satt oss vid strandkanten och åt pirgoger och gifflar som Marina lagat till innan under dagen. Vi var tillbaka på Henninggården vid 21.30, då samlades vi en stund i logen och delade upp skatten och sjöng några sånger och så var det dags för godnattvisan….SOV GOTT