2012/07/17

Jurimus 2


 Dagbok tisdag 17/7
Väckning kl.8 Nästan alla sov fortfarande, bara ett par i gröna stugan hade hållt koll på klockan ett litet tag. Morgrongympa med schottissteg på en våt ridbana och sedan god frukost. Så var det dags för dagens första hästpass, alla bytte om till hästkläder och så gick vi ut i hagarna och hämtade in hästarna, Kantata och Pallo rymde för de ville också med in, men Jag och Isabell gick och stängde in dem igen. När vi nästan var klara med rykten så kom Ami, vår hovslagare och kollade på alla hästarnas hovar och verkade de som behövde och skodde Elvis som varit lite ömfotad Vi red grupp 1 på ridbanan med bomövningar och grupp 2 i skogen, långa rundan . medan Eva fixade till maten så övade alla voltigerörelserna på Mumrik och sedan åt vi korv stroganoff och makaroner och rabarberpaj. På lugna stunden
 mumsade nog de flesta på godis ur sina godispåsar.
Efter det var det teckningstävling och sedan ”Sakletar-jakt”. Vi samlades kl.16 och räknade poäng innan vi fikade. Ett par stycken ville bada så vi gick ner till sjön, de andra stannade kvar och ritade lite. På hästpasset så hade gr 1 först voltige och sedan hoppning och grupp 2 red över bommar och tränade vägar först och hade voltige sedan. Några valde bort ridningen och åkte vagn bakom Torsten istället.
Klockan blev alldeles för mycket innan vi städat stallet och bytt kläder och äntligen kunde äta kvällsmat ( soppa och varma baguetter)Men vi hann med en lite stunds lek i alla fall: ”Jag gick på torget” innan godnattvisan.