2013/12/09

Lindebolsbladet december 2013Hej allihopa! Nu ska jag äntligen knåpa ihop ett nytt ”blad”.
Hösten har gått väldigt fort och vi har ”lekt” sommar och ätit frukost ute nästan varje morgon tills för ca. en vecka sedan Det har ju varit torrt o fint väder de flesta dagarna. Hästarna mår bra , Sesam är på vinter ”semester ” hos Ellinor och Lisa i Munka Ljungby . Vi har haft en ”lånehäst” här under oktober som heter Suzi ,brun ca 155cm pigg o snäll, hon är hos Matilda nu i vinter och kommer tillbaka hit under våren för att sedan delta under sommarlägren innan hennes matte kommer tillbaka från ett år på Malta.
Klubbträffen i höst blev inställd pga för få anmälningar men på Spöklägret på höstlovet var det desto flera deltagare på vi var drygt 30 st som käka hamburgare på kvällen innan vi gick ut i skogen och blev skrämda av 11 st välsminkade spöken , på måndagen var det en av höstens få dagar med regn nästan hela dagen så ”rävjakten” innan hemresan blev till fots.

Söndagen 24/11 så var vi som vanligt på julskyltningen i Munka Ljungby med sång och spelning och ponnyrundor med Nickolina och Elvis.

Nu i helgen så ska vi börja julpynta stallet och den 14/12 är det dax för Julklappsritt och Lusse.

12/12 ska vi lussa i Ängelholm på Sirius, vi ska samlas ca 17.30 ( OBS! FRITIDS slutar 16.45 denna dag) och öva med Bosse Strömberg sedan ska vi lussa vid nya torg och ca 20 tillbaks till Sirius och lussa där. Är det någon till som vill vara med så går det jättebra, här ska ni vara ganska säkra på luciasångerna och inte för små, vi behöver vara ca 8-10 st.

Lördagen den 14/12  Julklappsritt, rid ut i skogen (med ledare)  och träffa vår snälla tomte och få en julklapp. Pris: 150:- kl.14.30 -ca 16.30  föranmäl på mail :  eva.f@spray.se eller tel. 0431-455494 senast dagen innan . Fika och lotteri i "Boden".
Gör reklam bland era vänner, det brukar vara mysigt .

Vi behöver hjälp med att fixa till hästarna från 13.30  och att förbereda fika sedan att leda hästarna och servera fika.
vid 17-tiden serveras "soppa" till medhjälparna + att vi har ett kort styrelsemöte.

Är det nån som vill /kan fixa soppa till ca 15-20 personer och / eller baka tex. lussebullar o sockerkakor både till eftermiddagens och kvällens fika. Hör av er till Eva.

14/12 LUSSE-RITT för alla medlemmar, klä er VARMT med lucia/tomtekläder och varmt på fötterna!!!!! BÅDE Barn och vuxna!!!! 
18.30 är det samling i logen för sångövning och sedan går/ rider vi runt och lussar för våra grannar. det brukar ta ca 2 timmar... när vi kommer tillbaka och har tagit hand om hästarna så fikar vi lussebullar och  pepparkakor   och dansar in julen, vi är klara ca 22.30???
Lusseritten kostar inget men som sagt hjälp gärna till med att baka något, eller ta med varm cholkad/kaffe på termos eller nåt annat.
Glöm inte att anmäla er för vår planering.!!!

Årets Lucia är Louise Nyström ( som har varit med i klubben hela sitt liv ) hon har bla.varit ”blomserhumla” och musikalartist när hennes mamma Eva N. varit med som ledare när hon var yngre och de två senaste åren har hon varit här som ledare på bildlägret.


I vinter kan man som vanligt vara ”skötare” här, på jullovet och på helger ända fram till sportlovet.
Att vara skötare innebär:
att prova på att ha ”egen” häst under hela vintern
att man hjälps åt med morgonfodring och utsläpp.
Att man hjälps åt och mockar i hela stallet/ lösdriften
Att man sköter om ”sin” sköthäst och dess utrustning.
Man har ansvar för att ”sin” hästs spilta/box är riktigt fin, krubban ren osv.
Tillåter vädret/underlaget ridning / körning så blir det kanske en lite tur, men räkna inte med det varje gång!
För att vara 1:a skötare måste man räkna med att vara här ca 12-14 gånger!. Då får man sin sköthäst varje gång.
X-skötare:
För dig som vill prova på det här med att vara Skötare men inte vet hur mycket du hinner/ vill skriv upp dig som x-skötare och maila /ring senast dagen innan och kolla om det finns plats. Om inte din önskehäst är ledig får du ta den hästen som behöver lite extra omvårdnad.

Du kommer till stallet mellan 9.15 -9.30 och stannar till ca 11.30 ( om vi inte kommer överens om annan tid) Du kan även komma nån vardag efter överenskommelse

Kolla på Bloggen innan man åker hit och kolla om det är några ändringar ( tex oframkomlig väg pga snöfall!)

Det måste finnas minst 1 vuxen som hjälper till i stallet förutom mig. Ni får skiftas om att vara här o hjälpa till. Skriv upp vilka ggr ni kan. Det får jättegärna vara flera vuxna!!! Och är där hästar över så får ni också rida om ni vill.

För att vara skötare måste du betalt din medlemsavgift till klubben, då kostar det bara ditt jobb. Har du nån kompis som inte är medlem här som vill följa med och prova på så betalar de 60:- / gång

Anmälningar till sommaren 2014 års läger har börjat att droppa in. Alla som anmäler sig före 15/2 och har betalt in anmälningsavgiften deltar i en utlottning om ett extra läger !! Läs om årets läger tema och tider på lägersidan. www.lindebolarna.se

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Fritids har julavslutning på onsdagen den 18/12 för både onsdags- och torsdags-barn med julbord mm. på eftermiddagen. Är det någon som kan hjälpa till att skjutsa hit barnen efter skolan denna eftermiddag så är det jättebra!
Och kl. 18 blir det lite fika och förhoppningsvis en liten julpjäs för anhöriga i logen ( klä er varmt!!) Fritids startar igen v. 4 22+23/1 .

Ridterminen startar v.9


Jag önskar er ALLA en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR och hoppas på att få massor med mail från er och allra helst träffa er snart..KRAM FRÅN EVA