2014/11/29

Lindebolsbladet December 2014


Hej, Vill ni ha bladet och annan info på mail så skicka er mailadress till eva.f@spray.se , blev ju av med min adressbok i somras och har inte fått in alla adresser igen.

Lindebolsbladet december 2014
Hej och glad advent.
 I söndags var vi i vanlig ordning nere i Munka Ljungby på julskyltningen med ponnyrundor ( Laika och Elvis) jultomte med paket och så sång och spelning. Tack alla ni som var där! Så nu går det fort till jul, adventsstakarna är uppe och rena gardiner har jag också hunnit med, mysigt. 
Hoppas att ridläger här står överst på era önskelistor, lägerplanen finns på ridlägersidan sedan ett par veckor och anmälningarna börjar droppa in, förra året blev bildlägret fullt redan innan jul! Så vänta inte för länge med att anmäla er. Ni vet väl att om man är snabb så kan man vinna ett extra sommarläger.
Det händer/har hänt mycket här i år. Stallet blev ju målat och piffat i våras, toaletter och dusch byggdes, Mirandas hus är totalrenoverat, Evas nya hall är klar (tänk, nu får man plats flera stycken där samtidigt!!) vindskyddet till hästarna har fått en gjuten platta och vinterhagarna har blivit hårdgjorda runt öppningar och längst med staketen, nu återstår bara att få upp staketen igen!
Nu till helgen så flyttar Shadir, Sören, Mickis, Elvis, Laika , Amerigo och Scilla upp till Båstad, Miranda och Sanna ska starta vinterridskola där.  Öppet Hus på söndag 30/11 kl.14-16 Välkomna.
 Bara 7 hästar kvar här hemma under vintern, Galizia, Ibn Kashmir, Kantata, Chanel, Nickolina Flickan, JollyBob och Torsten . Trolla och PalloStar är i Höganäs och Rebell vid Hässleholm hos fodervärdar under vintern.
På lördagarna är det vinterkurs här där man lär sig bla om hur men sköter om hästar och stall (info under skötare på hemsidan)
Fritids pysslar och spelar flöjt och tränar på en julpjäs. Julavslutning på fritids blir det onsdag 17/12 med julbord för alla barnen under eftermiddagen och julpjäs och lite fika för föräldrarna kl.18 . Full rulle som vanligt. Fritidsterminen startar igen v.3.
Dags att pynta i stallet är det 6 och 7 /12   9.30 -  12 Du får jättegärna vara med och göra fint, med granris och halmkransar mm.
 Vi lussar hos ”Victoria” onsdag 10/12 och ”Sirius” torsdag 11/12 inne i Ängelholm
Lucia firar vi här den 13 dec. med fackelritt och sång hos grannarna.
 Årets Lucia blir Hannah Lindgren som varit med i klubben sedan hon föddes. Vill du vara med och lussa så samlas vi kl.18 och övar igenom luciasångerna, luciatåget avgår straxt innan kl.19. Se till att klä dig VARMT! Vi är ute ca 2 timmar och avslutar med varmchoklad och lussebullar och dansar in julen i logen när vi kommer tillbaka. Det brukar vara jättemysigt.
Tomteritt! Vill du träffa vår skogstomte och få en tidig julklapp? Kom och rid en mysig tur  i skogen lördagen den 13/12 kl.12 -15 , Öppet för alla, det kostar 150 :- för ridtur och tomtepaket. ”Tomtemor” kommer att servera glögg och pepparkakor i boden under tiden.
Är man med på vinterkursen så är man välkommen varje dag under jullovet och pyssla om hästarna och hjälpa till att fodra och mocka. Vi samlas 9-9.15 på morgonen och håller på till ca 12  Extragånger måste anmälas senast kvällen innan på mail. eva.f@spray.se
Även om du inte med på vinterkursen utan bara vill komma lite då o då tex på jullovet och var med och sköta om hästarna går det bra, läs mera under skötare (rubriken ”ridning” ) på hemsidan
Den mesta infon står på hemsidan www.lindebolarna.se Bloggen besöker du väl i alla fall en gång i veckan!!
Ser fram emot att träffa er alla igen.
Hör av er och anmäl er på min mail eva.f@spray.se till de aktiviteter ni vill vara med på eller kolla att vi är hemma om ni bara vill titta förbi och säga hej!


Ha en riktigt bra vinter, KRAM från Eva och alla andra här på Lindebolet