2015/03/10

Bladet mars 2015

Lindebolsbladet Mars 2015
Hej allihopa nu är det VÅR!!!!
Solen skiner och det är över + 10 grader, underbart!
Ändrade dagar på Påsklovslägret. Då vi har fått förfrågningar om vi inte kan ha ett lite kortare läger med bara en övernattning i påsk  så gör vi så här istället:
Läger 5-6 /4 ankomst på söndagen kl.11 vi startar med ett hästpass direkt när ni kommer , äter middag vid 14 tiden och efter det inkvarterar ni er i stugorna ca 15.30 är det dags för dagens andra hästpass  till ca kl.18.30 sen blir det kvällsmat och lekar under kvällen tills vi är trötta.
På måndagen äter vi frukost vid 8.30 och sedan mera hästaktiviteter fram till middag ca 12.30 , sedan letar vi påskägg och så är det hemresa  vid 14.30.
Anmäl dig då direkt ,senast 20 / 3 . maila till:  eva.f@spray.se 
Det måste vara minst 6 anmälda för att lägret ska bli av.
Pris: 700:- för medlemmar och sommarlägerdeltagare 900 :- för er andra.  


MASKERADHOPPNING.  Obs, nytt datum!  
Söndagen den 29/3 samling kl.13.00
Vi hjälps åt att bygga banan och riva den sen
 Du borstar, flätar och klär ut dig och din häst.
 första start kl 14.
Utmana dina föräldrar eller syskon på at hoppa käpphäst på bombanan
Välj vilken höjd du vill hoppa, 10cm(bombana) 30cm, 50cm eller 70cm. I klasserna 10 och 30cm går det bra att ha ledare.
120:- för icke medlemmar
100:- för medlemmar
Extra start/ omstart 50:-
20:- för dig som tävlar med käpphäst
Pris till bästa utklädnad
Öppet även för dig med egen häst.
Allmänna tävlingsregler:
Hjälm och säkerhetsväst är obligatoriskt på hopp och terrängtävlingar
På hopp-tävlingar hjälps ALLA åt att bygga bana innan tävlingstart, samt riva efter tävlingens slut
Anmälan sker på lista i stallet eller på mejl till eva.f@spray.se senast 4dagar innan tävlingen. (det krävs minst 10anmälda för att tävlingen ska gemonföras annars ställs den in)
Utomstående hästar skall ha giltigt vaccinationsintyg. Skall uppvisas INNAN urlastning.
Du rider på egen risk, glöm inte kolla att din och hästens försäkring gäller

Hälsa på dagar för Alla  NYA Sommarlägerdeltagare:
Du kan välja mellan månd 30/3 ( ev. tis 31/3) eller tisdagen den 7/4 , vi samlas kl.10 och presenterar oss och hästarna det blir lite hästpyssel och en liten barbacka ridtur runt på våra marker (Föräldrar promenerar med ) vi tittar på stugorna och annat och ni kan passa på att ställa en massa frågor.  Vi är klara vid 13.30 ca.
På måndagen 30/3 är bla Miranda som håller i Bild och voltigelägren  på plats och på tisdagen den 7/3 är Thomas som håller i vildmarkslägret här + att det är någon ledare till, förutom mig alla dagarna.
Jag vill att ALLA svarar på det här brevet och talar om när ni kommer  ( eller om ni inte kan komma ) så fort som möjligt ( senast 20/3) så vi kan planera. eva.f@spray.se

Sommarlägerplatserna börjar ta slut! Några läger är redan fulla så vänta inte med att anmäla dig om du inte redan gjort det!

Vårens Arbetsdagar blir : 25 + 26 april. Välj den av dagarna som passar dig bäst.
 Arbetsuppgifter: Målas vindskydd,  storstädning av stall, fixas lägerträdgården, reparera taket på en av lägerstugorna, måla en vägg i stugan (missfärgad).  mm. 
Mera info kommer men boka helgen redan nu.
Just din ideella arbetsinsats är viktig och behövs för att kunna bibehålla en god omvårdnad av hästarna, underhålla och förbättra anläggningen samt utveckla föreningen i framtiden och inte minst för att hålla avgifterna på en rimlig nivå.
Ni kan om ni absolut inte vill/kan delta i något arbetsmoment, köpa er fria från arbetsdagen, kostnaden är f.n. 300kr/termin (detta för att vi ska kunna köpa in tjänsten så att arbetsmomenten ändå blir gjorda) se mer information på hemsidan..
Missa inte ÖppetHus den 14 maj då vi visar upp lite av verksamheten och ha ponnyrundor, ”tivoli”lekar, våffelcafe mm. Vi förväntar oss att alla medlemmar är här och hjälper till mellan 11.30-16.30.
Vårens ridning:  Vi har börjat terminen nu i mars med grupper onsdag –torsdag-lördag och söndag . Hästarna som är i Båstad kommer hem i slutet på v.13  och from v. 15 så fyller vi på med flera grupper ( även tisdag och fredagar) Det finns bara någon enstaka plats kvar i vissa grupper.
Det är ju nytt år nu och dags att betala medlemsavgiften för 2015 så att du kan delta i alla roliga aktiviteter under året * Medlemsavgiften är 300:-/enskild medlem alt. 500:-/familj.
 Betalas till klubbens BankGiro nummer: 5137-2688

Klubbmästerskap med familjeridläger 14/5-16/5
Detta är ett läger där alla medlemmar kan samlas för en mysig klubbträffshelg fylld av roliga aktiviteter. Det kommer vara tävling i både dressyr, hoppning, voltige och teori. Alla tävlar på sin nivå, ingen förkunskap krävs. På detta lägret är hela familjen och alla åldrar välkomna (om ni har familjemedlemskap) Varför inte utmana mamma eller pappa i te.x. voltige? I slutet av lägret delas det ut pris till årets klubbmästare, lilla klubbmästare och nybörjare, samt en nyhet årets förälderryttare.
Lägret kostar 1500:- (är ni fler i samma familj som deltar betalar ni endast 750:-/extra person)
(om du bara vill delta i Klubbmästerskapet och inte är med på lägret kostar det 500:- för alla tävlingar, du kan även delta utom tävlan i en enstaka gren för 150:-  du måste vara medlem för att tävla)
Glöm nu inte att höra av er och anmäla er till det ni vill vara med på
Med vänlig hälsning Eva på Lindebolet