2015/12/01

Lindebolsbladet december -15

Hej , nu närmar sig julen. Förra veckan fick vi en massa snö som sedan töade bort och nu igår var det storm och strömavbrott!
Alla Hästarna som ska iväg ,utom Sören har flyttat upp till Båstad nu och börjat jobba på ridskolan med Miranda där,OBS!  där är även några nya hästar!! spännande va!  , det är ridskola tisdag,onsdag torsdag och söndag 3-4 grupper/dag , det finns fortfarande en del platser kvar på vinterterminen är du intresserad så hör av dig på vår nya mail : lindebolarna@hotmail.com , den mailen är säkrast att använda nu för min bara krånglar!
Mirandas tel går det bra att SMSa till 0738336172

Här hemma på Lindebolet/Henninggårdenska jag bara ha 7 hästar : Galizia, Ibn Kashmir, Kantata, Chanel, Scilla, Jollybob och NickolinaFlickan.
 På lördagar är det "skötar/vinterkurs på förmiddagarna,10.00  -12.30, med : fodring, rykt, mockning och barbackaturer i skogen, (om det inte är för halt)   det finns flera platser kvar, man kan boka sig för tex "halvtid": 10 ggr under vintern = 1500:- med valfria ggr , mest på lördagar men även en del tisdagseftermiddagar 15 -17(bara skötsel, ingen ridning, för det blir för mörkt) + ett antal dagar under jullovet och sportlovet. vill man komma nån enstaka gång kostar det 200 :- på lördagar/lov. Det går även i mån av plats att bara komma och rida med ut i skogen om man tex är för liten/lat för resten. Hör av er om ni är intresserade .

Lördagen den 5/12 är det först intro/information om vinterkursen 10 -11 och from kl.11 så ska vi pynta i stallet, då är Alla välkomna att hjälpa till att göra julfint  med granris mm oavsett om man vill vara med sen på kursen eller ej.

Julklappsritt!
Lördagen den 12/12 är det dags att rida ut i skogen på våra snälla hästar, med ledare,  och träffa Tomten och få en julklapp  mellan kl.12-15 Pris 150:-  Föräldrar kan passa på att dricka glögg och äta pepparkakor under tiden Måste föranmälas på lindebolarna@hotmail.com.
Mellan dagens aktiviteter så samlas vi och äter lite värmande soppa och styrelsen har möte  och hästarna som ska gå med på kvällen ska  göras fina.

Kl. 18.00 är det samling för lusseritt. Årets lucia är: Jennie Hansson .Vi samlas och sjunger igenom luciasångerna och delar upp oss på hästarna som ska gå med i luciatåget. Kl.19 rider/ går vi härifrån , föräldrar som är med bär facklorna som lyser upp vår väg. Alla är lusseklädda(även vuxna) , med varma! kläder under. Är man över 9 år får man gå med i tåget utan vuxen, men det är trevligt att gå med så vi hoppas att många vuxna också vill gå med. Rundan runt till grannarna här brukar ta ca 2 timmar, sen tar vi hand om hästarna och så dricker vi varm oboy och äter lussebullar och dansar in julen i logen ca 22 är vi klara .
Är ni med hela dagen , från kl.11 och först hjälper till med glöggservering och tomterundor kostar det inget att vara med på lussetåget annars så betalar ni 100:- ( 200:- / familj)
Anmäl vad ni kan/vill vara med på! lindebolrna@hotmail.com senast den 10/12.

Onsdagen 16/12 är det JULAVSLUTNING på fritids för ALLA fritidsbarn. kl. 15.15 -18.15
Det blir Jul och gottebord och lite lekar. Vi har tyvärr inte hunnit öva in någon avslutningsuppvisning iår . Så det är bara hämtning kl.18.15
Vårterminen på fritids  startar v.3 . Det finns platser kvar framförallt på torsdagar, 14.30 17.30  ( även på onsdagar , 15.15 -18.15 om man kan ta sig hit själv, har fullt i bilen)

OBS! platserna på 2016 års sommarläger börjar ta slut, anmäl dig snabbt så du inte missar din plats.Lägersidan är fortfarande under arbete ,men det går bra att gå in och anmäla sig!!
Hoppas att vi ses mycket i vinter , Glad advent på er allihopa